Malek Andrea koncertjével folytatódott a jubileumi Katlan-évad július 19-én, pénteken.  

Malek Andrea, a neves énekesnő – többszörös ArtisJus és Emertondíjas – és Jáger Bandi zongorista-zeneszerző együttműködéséből jött létre a Soulistic koncert, mely a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal.

A formáció egy nagyon különleges projekt, hisz a Jazz és az R&B stílust ötvözi a magyar népzenével” – kezdte Malek Andrea a Katlan-stáb azon kérdésre, hogy, mit is jelent a Soulistic formáció. „Mindig is szerettem népdalokat énekelni, Bandi pedig mindig kereste azt az előadót, aki nemcsak autentikusan énekel magyar népdalokat, így találtunk egymásra, s lettünk sikeresek ” – folytatta. „Az az előadó vagyok, aki a pozitív szemléletet, a szépet, a jót, az értéket közvetíti” – hangsúlyozta koncert közben is az énekesnő.   

Magyarok vagyunk, így azt gondolom, hogy a saját népünk zenéiből kell táplálkozni” – magyarázta Jáger Bandi zongorista. „Mi egy olyan stílust teremtettünk, amihez úgy nyúltunk hozzá, ahogy eddig még senki. A visszajelzések pedig nagyon jók, mert számtalan fesztiválra, rendezvényre hívnak minket, ahol fiatalok és idősek egyaránt élvezik azt, amit csinálunk. Eljutottunk már New-York-ba, és Dániába is” – tette hozzá a zeneszerző.

fotók: Erdős József

A következő teátrumi eseményünk zenés időutazásnak ígérkezik stílusok, műfajok, zenei korszakok között Szulák Andreával. Zongorakísérettel felidézi pályafutása legnagyobb sikereit, a pop zenétől a jazzen át a musical színpadokig augusztus 28-án, szerdán 20 órától.

Dr. Fintor Gábor ügyvezető