Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tokaji Paulay Ede Színház 2019-es tavaszi bérletes előadásait is a „Fesztiválkatlan-csapata” szervezi. Ennek kapcsán fontos kiemelnünk, hogy január- 15-ig (kedd) fenntartjuk a korábbi bérletesek megszokott helyét.  Ugyanakkor január 16-tól (szerda) új nézőink is vásárolhatnak bérleteket (három árkategóriában), vagy a kiválasztott előadásra jegyeket.

A három előadásra szóló bérlet nagyon humoros előadásokat rejt magában. Az előadások 19:00 órakor kezdődnek.

 

Az első előadás március 9-én, szombaton lesz „Nicsak, ki lakik itt” címmel a Bánfalvy Stúdió előadásában. A bohózat főhőse Eric (Beleznay Endre), aki egy házban lakik feleségével, Lindával és albérlőjükkel, Normannal (Gesztesi Károly). Eric már két éve van állás nélkül, de ezt nem meri otthon bevallani, inkább társadalombiztosítási csalásokból tartja el magát. Egyre újabb és újabb – nem létező – bérlőket jelent be, akik valamennyien halmozottan hátrányos helyzetűek, így számtalan jogcímen érkezik kisebb-nagyobb összegű támogatás a férfi bankszámlájára. Ez remekül megy mindaddig, amíg meg nem érkezik a házba egy társadalombiztosítási ellenőr, és innentől kezdve elindul a hazugságok végeláthatatlan sorozata.

 

A második előadás április végén (a pontos időpontról később tájékoztatjuk Önöket) látható majd a Molnár Ferenc tollából színpadra állított RIVIÉRA. „Zavartalan élvezettel és gyönyörűséggel bámulhatjuk a hegyére állított piramis merész produkciójának szépségét… a legjobb, legnemesebb vígjátékanyag” – írja a darabról Karinthy Frigyes 1926-ban, a Nyugatban. A főszerepekben Kovács Patrícia és Szabó-Kimmel Tamás garancia a kiváló színészi játékra, minőségi előadásra. A produkció a győri Vaskakas Bábszínház, az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE együttműködésében jött létre.

 

A harmadik előadás is felhőtlen szórakozást ígér május 11-én, szombaton. Ekkor a HeArt társulat Ray Conney (a vígjáték műfaj koronázatlan királya) darabját, a Páratlan párost mutatja be. John Smith londoni taxisofőrnek két otthona van. Az egyikben Mary, a másikban Barbara várja haza a férjét. A hétköznapi ember egy váratlan balesetig sikerrel titkolja kettős életét. A hazugságok és alteregók egyre szaporodnak, míg végül az identitások káosza elnyeli az igazságot. A darab teljes kikapcsolódást nyújt Önöknek.

 

Bízunk benne, hogy előadás ajánlatunkkal felkeltettük a kedves Olvasók érdeklődését. Szeretnénk, ha minél többször találkoznánk majd a minőséget garantáló eseményeinken, melyek után már (júniustól) indul a jubileumi, ötödik „2019-es Katlan-évad”.

 

Dr. Fintor Gábor
ügyvezető igazgató

 

Bérletek, jegyek kaphatók a jegy.hu hálózatában, a broadway.hu, valamint a fesztivalkatlan.hu oldalon, a Fesztiválkatlan pénztárában, a tokaji Tourinform irodában. Szép kártya elfogadó hely.

Infó: 06-30-633-0735, 47-552-034

 

(A fotót készítette: Takács Attila.)