Szente Vajk: Aranylakodalom című vidám vígjátékát mutatta be a Játékszín a 950 éves Tokajban, elsőként a vidéki helyszínek között, és biztosan a legnagyobb nézőtéren (július 23-án).

A közönség, pláne aki az előzménynek is mondható Legénybúcsút is látta biztos lehetett benne, hogy végig neveti majd a rá váró két felvonást.

A két fiatal orvos, Simon és Alex megint bajba kerül, ettől azonban ők nem ijednek meg. Feltalálják magukat, mondhatni: megszokták már.

Az Aranylakodalom amellett, hogy vicces és szórakoztató, azért is különleges, mert a hazai vígjátékok esetében ritka az, hogy egy darabnak folytatása készül.

– Valóban nagyon ritka ez. Sőt, szinte példátlan, az elmúlt pár tíz évben pedig mindenképpen, pláne a prózai előadások között. A Legénybúcsút négy évvel ezelőtt mutattuk be és úgy éreztem, hogy nagyon élők ezek a szereplők, akikről szól a darab. Annyi történet van még bennük, és olyan éles, meghatározható a humoruk, hogy azt éreztem, hogyha ehhez teszek néhány régi szereplőt, akik benne vannak a Legénybúcsúban, néhány újat, akikkel felfrissül, akkor szórakoztató lesz. Fontos volt számomra, hogy ne Legénybúcsú II. címmel írjak egy darabot, hanem ez egy másik darab, aminek a szereplői kicsit ugyanazok és kicsit mégis másmilyenek – árulta el a Katlan Stábnak adott interjújában Szente Vajk író, rendező. Az Aranylakodalom című vígjátékot április elején mutatták be és a készítők bíznak benne, hogy legalább olyan sikerrel fut majd, mint „az előzmény”.

Nagy Sándor Simon mellett Alex nagyapját is megformálja, számos szál kuszálódik össze a történetben. A színész azt mondja, pozitív visszajelzéseket kapnak a darabról.

– Ebből még keveset játszottunk, de nagyon-nagyon szereti a közönség. Több olyan visszajelzést kaptam, hogy a Legénybúcsú az nagyon szuper, de hogy ez még ezen is túltesz. Nagyon szereti a közönség, érdekes módon így, hogy szabadtéren játszunk, még kétszer annyit nevetnek, mert minden poént hallanak. Itt ugye mikroport van rajtunk, a Játékszínben nincs, és sokszor előfordul, hogy a saját nevetésüktől nem hallják a következő mondatot, így ez a helyszín még jobb is – tette hozzá a színész.

A darab egyik női főszereplőjét Gubik Petra alakította, aki korábban többször vendégeskedett már a Fesztiválkatlanban. A Robin Hood és a Monte Cristo grófja zenés darab, de Petra a prózai szerepben is tökéletesen megállta a helyét.

– Nagyon örülök annak, hogy Tokajban lehetek újra. Itt már visszatérő előadó vagyok, nem is tudom pontosan hányszor, de négyszer vagy ötször már volt szerencsém itt járni. Mindig próbálom úgy alakítani, s bár ritkán jön össze, de most Ajakról jöttem, otthonról. Ez körülbelül egy órányi utazás, úgyhogy ez nagyon jó, mert a család is tud jönni. Ez a legcsodálatosabb a nyári tájelőadásokba, hogy elvisszük az előadásainkat az ország olyan pontjaira, ahol a nézők esetleg még nem tudtak eljönni Budapestre, úgyhogy mi megyünk házhoz – tette hozzá a Sztárban Sztár idei évadának győztese.