Szem nem maradt szárazon, a nevetőizmok pedig folyamatos terhelés alatt álltak vasárnap este (július 3-án) a Tokaj Fesztiválkatlanban. Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadán, a Játékszín előadásában mutatták be – csaknem kettőezer néző előtt- a Legénybúcsú című előadást.

A Szente Vajk által írt és rendezett darab két barát (Alex és Simon) egyetlen estéjét mutatta be, akik egyikük (Simon) legénybúcsújára készültek. Homokszem került a gépezetbe, majd az egész buli egy visszafordíthatatlan irányba indult el rengeteg vicces, komikus helyzetet generálva a nézők legnagyobb örömére.

Az előadásban olyan népszerű és kiváló színészek játszottak az író és rendező mellett, mint Nagy Sándor, Bálizs Anett, Csonka András, Szerednyei Béla vagy éppen Barabás Kiss Zoltán.  


– A legfontosabb része egy vígjátéknak az írás. Engem nagyban segít ebben a folyamatban, az alkotásban, hogy a színészek többségét már beleképzelem a történetbe, azaz van egy vízióm arról, hogy például Szerednyei Béla hogyan fogja elmondani az adott mondatot, poént – mondta a Jászai Mari-díjas színész, Szente Vajk. – Nem titkolt szándék volt, hogy Nagy Sanyi és az én barátságomat valamennyire beleírom ebbe a sztoriba, persze ez nem jelenti azt, hogy ilyen esetek megtörténtek velünk, ez nyilván csak a fantáziám szüleménye – tette hozzá az író-rendező-főszereplő, aki azt is kiemelte, hogy a tokaji az eddigi legnagyobb helyszín, ahol bemutatták a darabot. 


Nagy Sándor is nagyon élvezte, hogy ilyen nézőszám előtt mutathatták be a darabot, hiszen közel kétezer ember még nem nevetett egyszerre a Legénybúcsún.
– A siker titka az írás mellett -amit Vajk mesterien vitt véghez- a tempó és a ritmusérzék, valamint azok a kiváló színészek, akik ezt bemutatják – hangsúlyozta Nagy Sándor, aki Simon szerepét játssza a darabban.
 


Bálizs Anett Candy szerepét alakította Tokajban. A színésznő a Katlan Stábnak azt mondta, annak ellenére, hogy a karakterének a személyisége nem áll közel hozzá, mégis nagyon szereti azt játszani.
– Candy nem az, akinek látszik. De mégis nagyon szerethető, szerelembe is esik, emiatt szerintem a nézők nagyon megkedvelik őt – mondta el az egykor a Jóban Rosszban című televíziós sorozat főnővérét alakító, ezáltal egy ország által megismert Bálizs Anett.
 


– Rengeteg vígjátékban játszottam már pályafutásom során. De olyanban, ahol ennyire sülnek a poénok, ahol szinte minden pillanat szórakoztató, még sosem. Ez az egyetlen olyan előadás, ami úgy lett megírva, hogy a vicces helyzetek szinte patikamérlegen készültek, minden csattanó a helyén van, nagyon szeretem– árulta el Csonka András.

(fotók: Erdős József/Fesztiválkatlan)
 
Színdarabokból az elkövetkezendő időszakban sem lesz hiány Tokajban. Július 8-án, pénteken a tavaly hatalmas sikert arató Tesla musical alkotóinak új darabját, a Vadak ura című családi musicalt láthatja a közönség, másnap pedig az Omega slágereken alapuló, évekkel ezelőtt szintén közönségsikert arató Gyöngyhajú lány balladája érkezik a Fesztiválkatlanba.