Magas színvonalú, minőségi koncertet adott Ákos a Tokaj Fesztiválkatlan szezonzáró eseményén, szeptember 3-án. A Kossuth–díjas énekes, zenész és dalszerző másodszorra töltötte meg Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri rendezvényszínhelyét. 

– Nagyon szeretem ezt a helyszínt – mondta a Katlan Stábnak adott interjújában Ákos. – A magamfajta zenész sokszor csak utólag szembesül azzal, hogy milyen fantasztikus helyszínen járt. Tavaly játszottunk itt először és csak utólag láttam a fényképeken, hogy  milyen klasszul ki volt világítva a ’katlan mögötti sziklafal, ami elképesztő hátteret adott az előadáshoz. Nagyon szívesen tértünk ide vissza, úgy érzem, hogy a legnagyobb produkcióknak állandó megállóhelyének kell lennie Tokajban – hangsúlyozta a Kossuth–díjas zenész.

A koncert nem csak a Fesztiválkatlan záróeseménye volt, hanem valamilyen szinten a zenekarnak is, hisz Tokaj után ebben az évben már csak egy szabadtéri koncertet tartanak.   

– Mi nagyon élveztük a turnét. Az országhatáron többször is megfordultunk, játszhattunk a Délvidéken (életemben először) is. Három alkalommal léptük át a jelenlegi magyar-román határt, így Erdélybe és a Partiumba is eljutottunk, a Felvidéken kétszer is játszhattunk és persze a legszebb hazai tájakon is koncerteztünk. Tokajba én hazajárok, a legtöbb helyi bortermelővel személyes jó viszonyba vagyok – emelte ki Ákos, akiről az is köztudott, hogy a dalokon túl tartalmas mögöttes mondanivalója is van a koncertjeinek.

– Azt általában a közönségre hagyom, hogy a mögöttes tartalomból mit érzékelnek. A legtöbb ember számára persze világos, hogy nem olyan popzenét játszunk, ami erre a műfajra jellemző. Engem az emberi témák érdekelnek, az olyan egyszerű témák, amik az antik szerzőktől a keresztény szerzőkön át a nagy drámaírókig mindenkit foglalkoztattak, ez számomra fontos – tette hozzá Ákos, aki a koncert után azonnal posztolt hivatalos oldalain, és a turné egyik legjobb bulijának nevezte meg a „katlanost”, ráadásul azt is leírta, hogy nagyon jól érezte magát (ismét).

Összességében egy rendkívül prezíc, magas színvonalú, minőségi koncerten vehettek részt azok, akik ellátogattak Tokajba, a Fesztiválkatlanba (tűzijátékkal is kedveskedtek a szervezők). Nem véletlen, hogy a közönség a koncert után kórusban skandálta ÁKOSNAK és zenekarának, hogy szép volt, fiúk!

Ez az elismerő jelző a közönség visszajelzései alapján a Fesztiválkatlan vezetősége szerint a 2022-es szezonról is egyértelműen kijelenthető.

A Tokaj Fesztiválkatlan idei évada ugyan véget ért, de a város még készül az év legnagyobb őszi rendezvényére. Szeptember 30. és október 2. között több ezer embert várnak a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokra, ahol mások mellett fellép – a Kossuth téren (!) – a Bagossy Bagossy Brothers Company, a Budapest Bár (Behumi Dórival, Szűcs Krisztiánnal és Tóth Verával), valamint a Lóci játszik és a Kiscsillag együttes is. Részletek: www.tokajszuretinapok.hu