A nagy sikerű Monte Cristo grófja c. előadás – Pozsgai Zsolt és Szomor György alkotása – kétségkívül tökéletesen illeszkedik a nagy musicalek sorába. Világhírű a történet, fülbemászó zenével fűszerezve, – melynek olykor franciás, olykor latinos ritmusa nagyszerűen idomul a darab hangulatához. Látványos díszlet, és remek szereposztás is várta a Tokajba látogató közönséget augusztus 31-én, pénteken. A produkciót a Békéscsabai Jókai Színház mutatta be.

 

„Három évvel ezelőtt már jártunk ezzel az előadással a Katlanban” – kezdte nyilatkozatát Szomor György, Nádasdy-Kálmán díjas színész, rendező. „Most játsszuk egyébként százhuszonnyolcadik alkalommal” – árulta el. „Többször gondolkoztunk, hogy újítsunk-e a darabon, de végül úgy döntöttünk, hogy a bevált recepten nem módosítunk”- tette hozzá, majd kitért a Fesztiválkatlanra. „Nem tudom a titkát, de elképesztő az atmoszféra, ami körbeveszi. Varázslatos a nézőtér, és a színpad, mindig kiválóan érzem magamat. Az itteni közönség pedig lenyűgöző” – mondta a darab főszereplője, Monte Cristo grófja.

 

„Kisvárda szülöttje vagyok, így tulajdonképpen mindig hazaérkezem akkor, amikor erre a misztikus helyre jövök szerepelni” – dicsérte a Fesztiválkatlant Mercedes szerepét alakító Gubik Petra. „Nyáron, szabadtéren egy zenés darabot játszani megindító. Amikor a nézőtéren olyanok ülnek, akiket gyermekkorom óta ismerek, az nagyon jó érzéssel, és egy egészséges adrenalin lökettel tölt el” – emelte ki a színésznő.

 

„Ez volt az első színházi főszerepem, így nagyon különleges Dumas-t, a szerzőt megformálni. Furcsa, hisz engem senki nem lát, ugyanakkor én mindenkit látok. A fejemben játszódnak le az események miközben írom a darabot. Én mozgatom a szálakat, a cselekményt. Szeretem ezt az előadást, és szerintem a tokaji közönség is oda volt érte” – összegezte gondolatait Vastag Tamás színész, énekes.

 

A Fesztiválkatlan záróeseménye a Kossuth- és Liszt Ferenc díjas Bródy János koncertje lesz szeptember 1-jén, szombaton. Sokak kérésére lesz látható és hallható a legendás Művész Ráadás koncertje Tokajban. Bródy János két órán keresztül megosztja velünk dalokba foglalt véleményét szerelemről, barátságról, küzdelemről, szabadságról, magánéletről.

 

Dr. Fintor Gábor

ügyvezető