A megyei önkormányzat azzal is igyekszik segíteni Tokajnak a kulturális fővárosi cím elnyerésében, hogy az idei megyenap – amelyen a német, a lengyel, a felvidéki, az erdélyi és a kárpátaljai testvérmegyék küldöttsége is jelen lesz – helyszínéül Tokajt választottuk – hangsúlyozta Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke nyilatkozta a Szuperinfónak.

A megyei közgyűlés 2014-ben döntött arról, hogy évente megrendezi a megyenapot. Az elsőt tavaly június 16-án Szerencsen a Rákóczi Várban tartottuk, amely sikeres és tartalmas rendezvény volt – fogalmazott Török Dezső. Az ünnepségen nemzetközi fellépők, tánccsoportok, együttesek, kirakodó vásárosok várták az érdeklődőket. A második megyenap az idén június 18-án, szombaton kerül megrendezésre, hogy még több látogató vehessen részt a programokon. Arra törekszünk, hogy a Rákóczihoz kötődő települések legyenek a házigazdák. Nagyon pozitívan fogadta a felkérést a tokaji önkormányzat.

A Főtéren állítják fel a nagyszínpadot. A kézművesek és a kereskedők sátrakban, faházakban kínálják majd portékáikat. A Megyei Értéktár kiállítással mutatkozik be. Meghívtuk külföldi partnereinket a megyenapra: a németek, lengyelek, szlovákok mellett az erdélyiek és a kárpátaljaiak is jelezték részvételi szándékukat. A június 18-i megyenap délelőtt 10 órakor kezdődik, a hivatalos megnyitó 11 órakor lesz, eső esetén a Paulay Ede Színházban. Ezt megelőzően sajtótájékoztatót tartunk feltehetően a Tokaji Bormúzeumban. Változatos programokkal kedveskedünk a családoknak. Szervezés alatt áll a Bodrogon és a Tiszán egy hajókázás. A nap végén grandiózus koncerten szórakozhatnak a második megyenap vendégei, fellép egy neves humorista is. Az még nem dőlt el, hogy a három-négy sztáregyüttes közül melyikkel sikerül megállapodni. Minden települési önkormányzatot jó szívvel várunk. Arra számítunk, hogy megmozdul a megye, és ezzel is demonstráljuk, hogy együvé tartozunk – érvelt Török Dezső.

Forrás: tokaj.hu