Stohl András Jászai Mari-díjas magyar színművész, televíziós műsorvezető és számos ismert karakter magyar hangja. Őszintén, tabuk nélkül – egy interaktív előadás keretében („Talpra állni!” címmel) – beszélt színházról, televíziózásról, magánéletéről, nehézségeiről és az újrakezdésről július 5-én, pénteken. Az est moderátora Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió főszerkesztője volt.

Tarczy Gyula kiváló kérdésekkel „operált” a beszélgetős esten
fotó: Erdős József

Ez az este arról szól, hogy az átlagember Stohl Andrást ismerjék meg a nézők” – szögezte le a Katlan-stábnak készségesen, örömmel nyilatkozó kiváló magyar színész. „Azért kedvelem az ilyen jellegű „beszélgetéseket”, mert személyesen kevesen ismernek, ilyenkor pedig valódi képet kaphat rólam a közönség” – folytatta. „Szélsőségesen megítélt, megosztó ember vagyok. Valaki nagyon szeret, vannak sokan, akik nagyon nem kedvelnek. Emlékezetes, élvezetes beszélgetés volt a tokaji interaktív előadás” – mutatott rá Stohl András.

Stohl András „igazi arcát” ismerhettük meg Tokajban
fotó: Erdős József

Színház, televízió, rádió, film. Munkamániás? – tettük fel a kérdést Stohl Andrásnak.

Nagyon nehezen tudtam nemet mondani korábban. Sokszor megkérdezik, hogy lehet, hogy nem fáradom el? Azért, mert nagyon-nagyon élvezem azt, amit éppen csinálok, csak arra koncentrálok, és nem tekintem munkának azt.  Egyébként azt gondolom, az utóbbi három évben kicsit megfordult a helyzet, már nem vagyok munkamániás, be tudom osztani az időmet, az energiámat” – tette hozzá.

Stohl András kötetlenül beszélgetett a közönséggel az előadás után
fotó: Erdős József

Mit üzenne az utánpótlásnak, azoknak, akik nagy színészekké akarnak válni?

A fiatal korosztály is kíváncsian érdeklődött
fotó: Erdős József

Ez egy roppant jó, és érdekes kérdés, amit nem szoktak feltenni számomra. Ha rögtön válaszolnom kellene, akkor azt mondanám nekik, hogy ne legyetek színészek. Azért, mert nagyon embert próbáló szakma. Ahhoz, hogy jó legyél, hiperérzékenynek, nagy teherbírásúnak kell lenned. Ha nem megy a pálya, azért szomorú. Ha megy a pálya, akkor magányos vagy (nem fér bele semmi más az életedbe). A színészet tényleg egy hivatás. Ugyanakkor, ha azt látnám, hogy tehetséges a csaj, vagy a pasi, akkor azt tanácsolnám, hogy próbáljon meg minél inkább önmaga lenni, és ne akarjon másra hasonlítani” – hangsúlyozta Stohl András, aki jelenleg párhuzamosan játszik több mint tíz szerepet (a Vígszínházban, a Madách Színházban, a Centrál Színházban, és az Átrium Színházban is).

Dr. Fintor Gábor

ügyvezető