Vámos Miklós, a József Attila-díjas író, regények, novellák, színművek ismert szerzője volt a Teátrum vendége július 12-én, pénteken.

1972-ben jelent meg az első kötetem, míg az első televíziós műsort pedig 1995-ben készítettem” – utalt Vámos Miklós arra, hogy elismert íróként „keveredett” a televíziózásba, ahol ráadásul „csak” 7 évet töltött kisebb szünetekkel együtt. „Ugyanakkor ez a rövid időszak biztosan sokat segített abban, hogy ismerté váltam” – tette hozzá. „De ahhoz, hogy a könyveimet megvegyék az emberek, ez csak átmenetileg tud segíteni” – hangsúlyozta a József Attila-díjas író.

18 évesen kerültem bele a magyar irodalomba” – emlékszik vissza. „Ebben az időszakban (a 70-es évek végén) igazi sztárnak számított Illyés Gyula költő, Déry Tibor író, és Németh László drámaíró. Jelenleg a magyar irodalom legnagyobb sztárját Nádas Péternek hívják. Bizonyos értelemben én is sztárírónak számítok, azonban a helyzetem kétforrású a televíziózás miatt” – zárta a Katlan-stáb érdeklődésére nyilatkozatát az ismert szerző, akinek az értékes előadásának a középpontjában egyik nagyregénye állt „Legközelebb majd sikerül” címmel.

Vámos Miklós a kellemes hangulatú est végén örömmel dedikálta könyveit az érdeklődő közönségnek.   

Fotók: Erdős József

A Fesztiválkatlan legközelebbi teátrumi eseménye Malek Andrea nevéhez kapcsolódik. A neves énekesnő és Jáger Bandi zongorista-zeneszerző együttműködéséből jött létre a Soulistic koncert, mely a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Az esemény július 19-én, pénteken 20 órától lesz. 

Dr. Fintor Gábor

ügyvezető