Nagy Molnár Dávid (balra) és Hajnóczy Soma (jobbra)
fotó: Erdős József

Mint ismert, három helyszínen – Nagyszínpad, Teátrum, Paulay Ede Színház- látogathatják a nézők a Fesztiválkatlan sokszínű, változatos műfajokkal „teletűzdelt” 2019-es, jubileumi eseményeit. A Paulay Ede Színház egyik leginkább várt eseményének – eddig! – az Illúzió Mesterei előadás bizonyult, hisz a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer mutattuk be a produkciót a bor városába érkező közönségünknek.

A műsorban szereplő előadók nemzetközi TV show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői. Las Vegas, New York, Peking, Dubai, Párizs és Monte Carlo színpadai után most a tokaji közönséget is „elvarázsolták” produkciójukkal.  

A műsorban fellépett Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok és Nagy Molnár Dávid világbajnoki ezüstérmes illuzionista.

Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok
fotó: Erdős József

Hajnóczy Soma már körbeutazta a világot trükkjeivel

Anno, a kétezres évek elején sajátítottam el a bűvészkedés alapjait” – árulta el Hajnóczy Soma. „Véleményem szerint az az izgalmas a művészeti ágakban, így a bűvészkedésben is, hogy az ember hogyan találja meg a saját útját, előadásmódját, trükkjeit. Ez nálam a humor és a zene „érdekes” használatának ötvözetét jelenti” – emelte ki a bűvészvilágbajnok, majd hozzátette azt is, hogy minden trükkön lehet javítani, csiszolni. „2009-ben nyertem meg a világbajnokságot. Az azt követő években körbeutaztam a világot, a legjobbakkal állhattam egy színpadon több mint negyven országban. Így a szakma krémjével baráti kapcsolatot ápolok” – zárta a humoros, szakmailag elismert bűvész.

Nagy Molnár Dávid: cél a szórakoztatás

Nagy Molnár Dávid világbajnoki ezüstérmes illuzionista
fotó: Erdős József

Szeretem az eleganciát, ami megjelenik öltözködésben, mozdulatokban, a sztoriban, a zenében is” – mondta Nagy Molnár Dávid, akitől arról is érdeklődtünk, hogy mennyi idő mire megszületik egy mutatvány.

Valamikor 1-2 év is kell, mire készen lesz a „mű”. Először a barátaimnak mutatom be, majd visszanézem videón, később szakmai kollégák véleményét is kikérem. Úgy gondolom, hogy a műfaj egyre népszerűbb, és van létjogosultsága, hisz nagyon sok helyre hívnak minket. Mindig igazodni kell a hely adottságaihoz. Fontos, hogy a bűvésznek elegendő legyen a repertoárja, így egy színházteremben, vagy egy falunapon is be tud mutatni egy-egy szórakoztató mutatványt. A bűvészet lényege, célja egyértelműen a szórakoztatás, ami remekül működött Tokajban” – hangsúlyozta a világbajnoki ezüstérmes illuzionista.

A Paulay Ede Színházban zajló következő eseményeink:  

Szeretettel várjuk Önöket!

Dr. Fintor Gábor

ügyvezető