Az Experidance társulat évről évre vendége a Fesztiválkatlannak. Ezúttal az egyik leglátványosabb előadásukat, a Nostradamus c. darabot láthatta a közönség július 16-án, vasárnap. Az előadás egy nagy időutazás korok és országokon át. Földünk ezer arcát, misztikummal teli világát a kiváló táncosok keltették életre, az utazás idegenvezetője pedig a népszerű rapper, Ganxta Zolee volt. A rendezők Pozsgai Zsolt és Román Sándor. 

Több szerepet is játszom a darabban, melyek közül a legnagyobb kihívást Elvis karakterének megformálása jelenti, hisz itt egyszerre kell énekelnem és táncolnom, melyre még nem volt példa karrierem alatt” – mondta Benkő Dávid. „Julius Caesar emelős duettje is a szívemhez nőtt”” – folytatta, majd kitért arra a kérdésünkre is, hogyan bírja energiával a sok fellépést, szereplést. „A pihenéssel és az étkezéssel lehet játszani a gyorsabb regenerálódás érdekében, folyamatos „pörgésben” vagyok, amit egyébként élvezek. Több darabban is részt vettem már Tokajban, szeretünk idejárni” – tette hozzá.

Nostradamus feleségét játszom az előadásban, akivel egy világkörüli útra indulunk” – kezdte Rimár Izabella, aki elárulta azt is, milyen Ganxta Zoleeval együtt szerepelni. „Nagyon-nagyon jó érzés, mert egyfelől humoros Zoli, másrészt pedig sok spontán szituáció lép fel a darabban, amiket kiválóan old meg ezzel a humorral. Ez az első prózai szerepem, így hónapokig nagy izgalommal álltam a színpadon. Nagyon sokat készültem, gyakoroltam, minden gondolatom a szöveg, illetve az előadás körül forgott, de megérte a befektetett munka” – árulta el mosolygósan a táncművésznő.

Szabadon kezelhető Nostradamus szerepe, így saját magamra formáltam. Negyven oldalnyi szöveget három hét alatt tanultam meg” – avatott be a kulisszatitkokba Ganxta Zolee. „Nagyon jó fej mindenki a társulatban, ráadásul kiváló a hangulat, szívesen járok velük fellépésekre. Egyébként nincs ambícióm megtanulni komolyabb szinten táncolni, de bízom benne, hogy dolgozhatok még együtt más előadásokban is az Experidance-el” – zárta az énekes.

A Fesztiválkatlan közönsége a folytatásban, vagyis ezen a héten két eseményt is láthat. Július 21-én, pénteken Párterápia címmel vígjáték lesz a Teátrumban, július 22-én, szombaton (esőnap július 23.) pedig a musical irodalom egyik legsikeresebb műve, a Muzsika hangja látható a nagyszínpadon.

Fintor Gábor

ügyvezető igazgató

 

Az ExperiDance fellépéséről készült fényképalbumunk itt található