Idén újra gazdag programkínálattal várja látogatóit Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménye, a XXVI. Zempléni Fesztivál. A rendezvénysorozat 2017-ben augusztus 11-19. között, közel harminc helyszínen kínál színvonalas komolyzenei koncerteket, irodalmi-, színházi- és tánc produkciókat, kirándulásokat, jazz koncerteket és kiállításokat.

Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett sok más zempléni település legszebb műemléki helyszínein, templomokban, kastélyokban és szabadtéren, a magyar művészeti élet kiválóságai, népszerű együttesek és külföldi vendégművészek lépnek fel. Sztárvendégek lesznek: Miklósa Erika, Malek Andrea, Szabó Ildikó és Vashegyi György. Kiváló együttesek, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Győri Filharmonikus Zenekar működnek közre a sárospataki Rákóczi-vár és a sátoraljaújhelyi Városháza egyedi hangulatú udvarán. A Fesztivál vendége ismét a Szent Efrém Férfikar és az „opus21musikplus” együttes egy magyarországi ősbemutató keretében. Újra szuperprodukciókat élvezhet a közönség Tokaj Fesztiválkatlanban: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes „A Tenkes kapitánya” táncjátékát és az „ABBA Symphony”című látványos show-t, a Street Singers, a Coincidance társulat és a Budafoki Dohnányi Zenekar közös előadását. Az előadás tokaji előadása a show ősbemutatója.

Erdőbényén, a Hotel Magitában egy Vacsora-est keretében élvezheti a közönség a Flamenco Tánckoncert programot Pirók Zsófia és Lippai Andrea táncművészek előadásában.

A látogatók egy-egy napos programsorozat keretében ismerkedhetnek meg több kisebb, de jelentős település – többek között Mád, Tarcal, Tolcsva – látnivalóival. A kirándulások számos kamara és gyerekprogramja mellett ismét lesz Megérthető zene koncert Hollerung Gábor karmesteri magyarázatával. Zemplénben minden este szól a jazz: a műfaj legkiválóbb képviselői és ifjú tehetségei lépnek fel a fesztivál különböző helyszínein és a Sárospataki Borterasz színpadán. Azokat, akik átélték már a sárospataki jazz- vagy folk estek izzó hangulatát, vagy részt vettek a borvidék falvait felkereső zenés kirándulóprogramok valamelyikén, nem is kell győzködni, hogy ismét részesei legyenek ennek a nagyszerű élménynek. Azoknak, akik nem kóstolták még a csodálatos környezet díszletei között a kikapcsolódásnak ezt a módját, jó szívvel ajánljuk a Zempléni Fesztivált. A régiót behálózó kulturális események mellé a tokaji borvidék éttermei és pincészetei – első sorban a fesztivál hivatalos borszállítója a Grand Tokaj – kínálnak elsőrangú borokat és páratlan gasztronómiai élményt.

Forrás: tokaj-turizmus.hu