Első alkalommal rendeztek utcazene fesztivált Tokajban. A Tokaj Kincsei Egyesület már több alkalommal szervezet programot a hegyaljai városba, ezúttal tizenöt helyszínen mintegy kétszáz zenész szórakoztatta a közönséget.

Tokajban nyaranta főszerepet kap a zene, elég csak a Zempléni Fesztivál programjaira, a Crescendo Nemzetközi Komolyzenei Mesterkurzusra vagy a Fesztiválkatlan rendszeres programjaira gondolni. Ebbe a sorba léphet be a szervezők szándéka szerint azaz utcazene fesztivál, amit idén először szerveztek meg.

– Eddig sem a városban, sem a környéken nem volt még ilyen típusú rendezvény. Azt gondoltuk, hogy ez egy remek hangulatú program lehet és valóban élettel tölthetjük meg pünkösd vasárnapján a sétáló utcát, a Kossuth teret és annak környékét – emelte ki Molnár Tibor a fesztivált szervező Tokaj Kincsei Egyesület elnöke.

A kínálatban a népi dallamok mellett felcsendültek country és könnyebb rock illetve pop dalok is, a legnépszerűbbek azonban a rézfúvós produkciók voltak. A zenészek egy versenyben is részt vettek, a szervezők egy szakmai zsűrit hívtak a rendezvényre, akik értékelték a produkciókat. A közönség véleményére is kíváncsiak voltak, a látogatók a vendéglátóhelyeken szavazhattak a nekik tetsző zenészekre, együttesekre. A nap végén a budapesti Oranzs Band, a szegedi Sun City valamint a nyíregyházi Kelet Brass Band szórakoztatta a közönséget a Kossuth téren felállított színpadon.

A Tokaj Kincsei Egyesület tavaly év végi alakulása óta számos programmal mutatkozott már be. Volt adventi forgatag és disznótoros, pár hete pedig Halas-Boros Fesztivált szerveztek, ahol olyan együttesek álltak a színpadon, mint az Omega, a Karthago vagy éppen Deák Bill Gyula. Az egyesület alapítói azt mondták vannak még további ötleteik, júniusban egészségnapra várják a látogatókat, augusztusban pedig egy újabb három napos fesztivált rendeznek, amivel Tokaj értékeire is koncentrálnak. Utcazene fesztivál pedig jövőre (2019. május 18.) is lesz.

Forrás: tokaj.hu